Rubriky
Novinky

Louis Erard x Kudoke: Povedená kolaborace se ukázala v Praze

Louis Erard je menší švýcarská manufaktura, kterou před pár lety vzkřísil Manuel Emch mimo jiné i díky celé řadě kolaborací s významnými hodináři napříč hodinkovým světem. Naposledy takhle spojil své síly s nezávislým německým hodinářem Stefanem Kudoke. A právě obě výše zmíněné osobnosti světové hodinařiny navštívily společně Prahu, aby nám představily svou novinku Le Régulateur Louis Erard x Kudoke.

Regulátor s dotykem nekonečna

Významné místo v portfoliu značky Louis Erard zaujímají regulátory, kterých má značka na svém kontě rozhodně více, než je v produkci jiných značek běžné. Kudoke se zase vyznačuje výrazně strukturovanými číselníky a také ručkami se symbolem ležaté osmičky neboli nekonečna.

A přesně tyto rysy v sobě spojují nové hodinky, na které jsme se mohli podívat blíže v rámci komorního večera ve zrekonstruovaném prostoru kavárny Foyer v budově Hlavního nádraží v Praze. Na ten nás pozvali zakladatelé nového hodinkového prostoru Infinity Watches Bhanu a Ondra, kteří mimo jiné stojí i za hodinkovým festivalem Micro Praha.

Stefan Kudoke, Ondra Vislocký a Manuel Emch ve Foyer Café

Le Régulateur Louis Erard x Kudoke je vyráběný ve čtyřech barevných provedeních. Modrošedé, zelené, fialové a prémiové perleťové. Jedná se relativně větší hodinky o průměru pouzdra 42 mm, které ale díky relativně krátkým nožkám sedí i na útlejším zápěstí. Jak jsem už zmínil, jedná se o regulátor, centrální minutová ručka je doplněna dvěma subdialy na pozici 12-6.

Hodinky Louis Erard i Kudoke jsou nově k zakoupení i v Praze

V horním je hodinová ručka, ve spodním najdeme sekundovku. Subdialy jsou výrazně orámované a spolu tvoří na ciferníku hodinek výraznou osmičku, což je jeden z typických znaků hodinek Kudoke. Dalším odkazem na Kudoke je potom typická hodinová ručka tvarovaná do čísla osm a také výrazně strukturovaný ciferník. Hodinky pohání pro regulátor modifikovaná automatická Sellita SW261-1 v provední élaboré.

Fialové Le Régulateur Louis Erard x Kudoke

Novinku nám přijeli představit přímo její tvůrci Manuel Emch a Stefan Kudoke a kromě ní přivezli i další kousky ze své produkce, takže se rozhodně bylo na co dívat. Celý večer se moc povedl, moc děkujeme klukům z Infinity Watches za pozvání. Začátkem roku by rádi otevřeli místo pro všechny hodinkové fanoušky a nadšence, kde bude krom možnosti se setkat a popovídat si lidmi stejné krevní skupiny možné prohlédnout a koupit zajímavé hodinky. Mimo jiné právě od značek Louis Erard, Kudoke ale i dalších menších brandů a hodinkových solitérů, kteří zatím neměli na české a často ani středoevropském trhu zastoupení.

Le Régulateur Louis Erard x Kudoke – varianta s perleťovým ciferníkem
Kudoke 3
Le Régulateur Louis Erard x Konstantin Chaykin
Kudoke – KudOktopus
Kudoke – Kaliber 1
Louis Erard
Le Chronographe Monopoussoir Louis Erard x Massena LAB
Le Régulateur Louis Erard x Alain Silberstein
Foyer Café
Manuel Emch
Stefan Kudoke
Infinity Watches – Ondra Vislocký a Bhanu Chopra
Le Régulateur Louis Erard x Kudoke

1 komentář u „Louis Erard x Kudoke: Povedená kolaborace se ukázala v Praze“

Předně – článek super, díky! Dále velký respekt Bhanu a Ondrovi za další hodinkový projekt, těším se na showroom :).
A jinak musím říct, že moc nerozumím značce Louis Erard – na jedné straně low-end swiss v obchoďácích, na druhé straně high-end kousky..

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *